Ciclisme

Enric Mas acaba 10º de la general en la vuitena etapa del Tour de França

El ciclista francès Nans Peters (AG2R La Mondiale) s’ha imposat aquest dissabte en la vuitena etapa del Tour de França, disputada entre Cazères-sur-Garonne i Loudenvielle sobre 141 quilòmetres i en la qual l’espanyol Carlos Verona (Movistar) ha estat tercer , mentre que el britànic Adam Yates (Mitchelton-Scott) ha aconseguit retenir el mallot groc. El mallorquí Enric Mas ha finalitzat la jornada en la vintena posició, però, encapçala l’actuació espanyola des del desè lloc, a un minut del líder Yates.

El de Genoble va aconseguir desmarcar-se del rus Ilnur Zakarin (CCC Team), el seu company en l’última escapada del dia, a falta de menys de 30 quilòmetres de meta. Després coronar en solitari el Col de Peyresourde, va afrontar amb més tranquil·litat els últims deu quilòmetres de descens i va entrar en solitari a la meta de Loudenvielle, afegint aquesta victòria al triomf d’etapa en el Giro d’Itàlia 2019.

El podi de la jornada el van completar el letó Toms Skujins (Trek-Segafredo) i l’espanyol Carlos Verona (Movistar), segon i tercer a 48 segons, després d’acompanyar a Peters en la primera fugida i de resistir a l’exigent últim port.

Yates va aconseguir mantenir el liderat de la classificació general; l’eslovè Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) va amenaçar la seva posició de privilegi entrant novè en meta, a sis minuts del guanyador, però es va quedar a 30 segons d’assolir vestir-se de groc.

Així, el britànic, que va acabar a 6:40 de Peters, segueix una jornada més al capdavant de la general, seguit per l’eslovè Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) i el francès Guillaume Martin (Cofidis), que van entrar en meta en el grup del líder i que es mantenen a 3 i 9 segons respectivament.

A la primera etapa pirinenca de l’edició, un grup de 12 ciclistes es va escapar de l’escamot a menys de 100 quilòmetres de meta i el va deixar més d’11 minuts enrere, i junts van afrontar el Col de Menté, port de primera categoria de 7 quilòmetres al 8,1% de desnivell mitjà.

Els intents d’escapada de Bryan Coquard i Benoit Cosnefroy, el primer a coronar i nou líder de la muntanya, van ser neutralitzades, i també Jérome Cousin, en plena pujada a al Port de Balès, va ser atrapat pels perseguidors.

Va ser allà, a menys de 50 quilòmetres per a la meta, quan es van destacar dos corredors, Peters i Zakarin, els primers a arribar al cim del port. El francès, però, aviat va donar el cop d’efecte i va marxar en solitari amb 29 quilòmetres per davant; ningú el va poder frenar i va entrar sense oposició a Loudenvielle. Zakarin va ser aconseguit en la ràpida baixada de Col de Peyresourde per Skujins i Verona, que li van abocar a la quarta posició final.

En l’últim port també es van fusionar els favorits, després que el grup de Yates atrapés al de Primoz Roglic. Tot i que Pogacar es va quedar curt van salvar al britànic de perdre el mallot groc.

Aquest diumenge es disputarà la novena etapa, segona als Pirineus, entre Pau i Laruns sobre 153 quilòmetres, en la qual es repartiran els ports de La Hourcère i Soudet abans d’afrontar les empinadísimas costes que porten al cim de Col de Marie Blanque; des d’allà, posaran rumb a Laruns. Dilluns arribarà la primera jornada de descans. EP.

//////////////////////////////////////////////////////////

El ciclista francés Nans Peters (AG2R La Mondiale) se ha impuesto este sábado en la octava etapa del Tour de Francia, disputada entre Cazères-sur-Garonne y Loudenvielle sobre 141 kilómetros y en la que el español Carlos Verona (Movistar) ha sido tercero, mientras que el británico Adam Yates (Mitchelton-Scott) ha logrado retener el maillot amarillo. El mallorquí Enric Mas ha finalizado la jornada en la vigésima posición, no obstante, encabeza la actuación española desde la décima posición, a un minuto del líder Adam Yates.

El de Genoble logró desmarcarse del ruso Ilnur Zakarin (CCC Team), su compañero en la última escapada del día, a falta de menos de 30 kilómetros de meta. Tras coronar en solitario el Col de Peyresourde, afrontó con más tranquilidad los últimos diez kilómetros de descenso y entró en solitario en la meta de Loudenvielle, añadiendo esta victoria al triunfo de etapa en el Giro de Italia 2019.

El podio de la jornada lo completaron el letón Toms Skujins (Trek-Segafredo) y el español Carlos Verona (Movistar), segundo y tercero a 48 segundos, después de acompañar a Peters en la primera fuga y de resistir en el exigente último puerto.

Yates consiguió mantener el liderato de la clasificación general; el esloveno Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) amenazó su posición de privilegio entrando noveno en meta, a seis minutos del ganador, pero se quedó a 30 segundos de lograr vestirse de amarillo.

Así, el británico, que terminó a 6:40 de Peters, sigue una jornada más en la cabeza de la general, seguido por el esloveno Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) y el francés Guillaume Martin (Cofidis), que entraron en meta en el grupo del líder y que se mantienen a 3 y 9 segundos respectivamente.

En la primera etapa pirenaica de la edición, un grupo de 12 ciclistas se escapó del pelotón a menos de 100 kilómetros de meta y lo dejó más de 11 minutos atrás, y juntos afrontaron el Col de Menté, puerto de primera categoría de 7 kilómetros al 8,1% de desnivel medio.

Los intentos de escapada de Bryan Coquard y Benoit Cosnefroy, el primero en coronar y nuevo líder de la montaña, fueron neutralizadas, y también Jérome Cousin, en plena subida al Port de Balès, fue atrapado por los perseguidores.

Fue allí, a menos de 50 kilómetros para la meta, cuando se destacaron dos corredores, Peters y Zakarin, los primeros en llegar a la cima del puerto. El francés, sin embargo, pronto dio el golpe de efecto y se marchó en solitario con 29 kilómetros por delante; nadie pudo frenarle y entró sin oposición en Loudenvielle. Zakarin fue alcanzado en la rápida bajada de Col de Peyresourde por Skujins y Verona, que le abocaron a la cuarta posición final.

En el último puerto también se fusionaron los favoritos, después de que el grupo de Yates atrapase al de Primoz Roglic. Eso y que Pogacar se quedó corto salvaron al británico de perder el maillot amarillo.

Este domingo se disputará la novena etapa, segunda en los Pirineos, entre Pau y Laruns sobre 153 kilómetros, en la que se repartirán los puertos de La Hourcère y Soudet antes de afrontar las empinadísimas cuestas que llevan a la cima del Col de Marie Blanque; desde allí, pondrán rumbo a Laruns. El lunes llegará la primera jornada de descanso. EP.

–CLASIFICACIÓN DE LA OCTAVA ETAPA.

1. Nans Peters (FRA/Ag2r La Mondiale)      4:02:12.

2. Toms Skujins (LET/Trek-Segafredo)             a 0:47.

3. CARLOS VERONA (ESP/Movistar Team)     a 0:47.

4. Ilnur Zakarin (RUS/CCC Team)                    a 1:09.

5. Neilson Powless (USA/EF Education First) a 1:41.

20. Enric Mas (Esp/Movistar) a 7:18.

–CLASIFICACIÓN DE LA GENERAL.

1. Adam Yates (GBR/Mitchelton-Scott)     34:44:52.

2. Primoz Roglic (SVN/Team Jumbo-Visma)   a 0:03.

3. Guillaume Martin (FRA/Cofidis)                   a 0:09.

4. Romain Bardet (FRA/AG2R La Mondiale)   a 0:11.

5. Egan Bernal (COL/Ineos)                             a 0:13.

10. Enric Mas (Esp/Movistar) a 1:00.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button