Futbol

La FFIB aposta per la formació i la prevenció de la COVID-19 als camps de futbol

La Federació de Futbol de les Illes ja té l’aprovació per part de la Conselleria de Salut del protocol sanitari i higiènic per tal d’iniciar la temporada 2020/21 el més aviat possible. Un protocol elaborat conjuntament amb la Direcció General d’Esports i que ara ja ha rebut l’autorització de la Salut. Ara, la FFIB enviarà aquest protocol als clubs, si bé, com es va explicar dijous passat a la Assemblea General, seran els clubs els encarregats d’aplicar aquestes normes generals, en base a les seves particularitats a nivell d’instal·lacions, recursos, característiques, etc. És a dir, cada club haurà d’adaptar el protocol genèric a les seves condicions. A més, la FFIB ha demanat a cada club que nomeni un ‘coordinador del protocol’, per tal de tenir identificada una persona responsable de cada club perquè s’apliqui el protocol als entrenaments i competicions de cada instal·lació esportiva.

El protocol, a més, contempla tot tipus d’escenaris en cas que hi hagi un contagi, diversos o s’hagi de suspendre la competició durant la temporada.

Formació

Però per tal de donar eines als clubs en la formació i prevenció del virus, la FFIB ha fet avui dematí una passa més. Per això, la FFIB ha firmat un conveni de col·laboració amb la consultora Biolinea Internacional. El president Miquel Bestard ha mantingut avui una reunió amb el seu responsable, el Dr. Sebastià Crespí, per tal de definir una col·laboració que estarà basada en tres eixos:

  • L’elaboració i supervisió de protocols preventius per als clubs.
  • La formació a través de cursos de prevenció i control de la covid-19 per als coordinadors del protocol de cada club i altres responsables
  • La neteja, desinfecció d’instal·lacions, tant amb mesures preventives com correctores en cas de qualque positiu als clubs de les illes.

L’objectiu és organitzar tallers formatius en grups reduïts tant presencials com telemàtics, amb tots els coordinadors dels clubs que es vulguis apuntar.

FFIB

Una veu autoritzada

El Dr. Crespí és biòleg, doctor en Farmàcia. El científic mallorquí, membre de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, és una de les veus autoritzades a les illes per valorar l’incidència de la pandèmia. És assessor de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) a la crisi sanitària del grip A, i ara de l’Organització Mundial de la Salut per a la pandèmia de la COVID-19 en relació al turisme.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button