Uncategorized
Destacat

La competició esportiva infantil torna a l’octubre

També s'aixeca la prohibició del contacte físic en els entrenaments

El BOIB publicarà demà dissabte la resolució que la conselleria de Salut ha signat avui. Les competicions autonòmiques d’esports d’equip i contacte, a partir de la categoria infantil, podran començar des de l’1 d’octubre. La resta de l’esport no federat i les categories inferiors d’infantil només podran practicar esport sense contacte físic.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha explicat que totes les parts coincidien en el fet que no es podia paralitzar més temps l’esport perquè “està lligat clarament a la salut i la vida saludable”. També ha agraït la predisposició de les federacions esportives per arribar a un acord.

Els menors de 12 anys no podran gaudir aquesta meusura, ha explicat Santiago. El motiu és ”la necessitat de mantenir el màxim de coherència entre la protecció a les escoles i l’inici de la pràctica esportiva, també demandada per les federacions i les famílies”.

A les categories que poden començar la competició, a partir d’infantil, també se’ls permet iniciar els entrenaments amb contacte físic. En aquest cas, s’especifica que ”s’han de desenvolupar en grups estables d’entrenament i sense canvis en la seva composició amb un màxim de 30 esportistes en els esports de camp, de 20 esportistes en els esports de pista i de 10 esportistes en els esports de contacte”.

Per poder iniciar la competició les federacions esportives d’esports d’equip i de contacte han de complir els següents requisits:

  • Han de remetre a la Conselleria d’Afers Socials i Esports, per a la seva aprovació, un protocol d’actuació vinculant per totes les entitats participants en les competicions.
  • Han de tenir una declaració responsable dels participants en les competicions esportives d’acord amb les indicacions realitzades per la Conselleria.
  • Han de desenvolupar el calendari esportiu amb unes condicions flexibles i amb alternatives de canvi de dates dels partits o de les proves esportives.

Pot anar públic als partits?

Respecte als aforaments a les grades de les competicions esportives hi ha una novetat pel que fa a les instal·lacions cobertes. Queden així:

  • Instal·lacions esportives de fins a 1200 persones d’aforament: 50 per cent de l’aforament fins a un màxim de 300 persones.
  • Instal·lacions entre 1201 i quatre mil persones d’aforament: Màxim el 25 per cent.
  • Instal·lacions entre quatre mil i cinc mil persones d’aforament: Màxim el 20 per cent.

Les instal·lacions esportives descobertes queden com fins ara: 75 per cent de l’aforament fins a un màxim de mil persones.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button