Motor

Joan Mir es fica de ple en la lluita pel títol mundial després de finalitzar segon el GP de Catalunya

Classificació general del Mundial de MotoGP

El pilot francès Fabio Quartararo (Yamaha) ha aconseguit aquest diumenge la victòria en la cursa de MotoGP del Gran Premi de Catalunya, en un podi en què l’han acompanyat els espanyols Joan Mir (Suzuki) i Àlex Rins (Suzuki), i ha ascendit al liderat del Mundial, després que l’anterior líder, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), s’anés a terra a la primera volta.

Amb el seu tercer triomf de l’any a lloms de la satèl·lit de Yamaha, ‘El Diablo’ ha recuperat el primer lloc de la general, amb vuit punts de renda sobre Mir i 18 sobre Maverick Viñales, que només va poder ser novè al Circuit de Barcelona -Catalunya després d’una mala sortida.

Mentrestant, el balear Joan Mir va pujar per tercera vegada consecutiva a podi i va liderar el doblet de les Suzuki, després que Rins pujar de la tretzena plaça de sortida a la tercera. Tot va saltar pels aires ja en la primera volta a Montmeló. Mentre Morbidelli defensava la seva pole de dissabte per davant de Miller i Valentino Rossi i Quartararo queia a la quarta plaça, el francès Johann Zarco (Ducati) es va anar a terra al revolt 2 i es va emportar per davant al líder del Mundial, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati). Amb ‘Dovi’ fora de cursa, la primera plaça de la general es posava en joc.

No obstant això, a Maverick Viñales (Yamaha), que va iniciar la cita a un punt del transalpí en el campionat, tampoc li van anar massa bé les coses en l’arrencada, passant de cinquè a setzè en el primer gir. Per contra, Quartararo, igualat amb el de Roses al Mundial, si aprofitava l’oportunitat i es posava primer davant Rossi.

‘Il Dottore’, en canvi, no va tenir ja oportunitat de recuperar la posició de privilegi, ja que a falta de vuit voltes va patir una caiguda que li va fer abandonar, deixant a Morbidelli i a Mir al podi provisional de la cita.

El balear no va trigar a donar compte de l’italià, i, amb només dos girs per davant, Rins feia el mateix per culminar el doblet d’Espanya i de Suzuki en la categoria reina.

Pel que fa a la resta d’espanyols, Viñales va ser novè, Aleix Espargaró (Aprilia) va acabar dotzè, juntament per davant d’Àlex Márquez (Repsol Honda), Iker Lecuona (KTM) i Tito Rabat (Ducati), tretzè, catorzè i quinzè, respectivament. Per la seva banda, Pol Espargaró (KTM) va caure i no va poder finalitzar.

Joan Mir i Àlex Rins celebren el podi // Team Suzuki Ecstar

El piloto francés Fabio Quartararo (Yamaha) ha logrado este domingo la victoria en la carrera de MotoGP del Gran Premio de Catalunya, en un podio en el que le han acompañado los españoles Joan Mir (Suzuki) y Àlex Rins (Suzuki), y ha ascendido al liderato del Mundial, después de que el anterior líder, el italiano Andrea Dovizioso (Ducati), se fuese al suelo en la primera vuelta.

Con su tercer triunfo del año a lomos de la satélite de Yamaha, ‘El Diablo’ ha recuperado el primer puesto de la general, con ocho puntos de renta sobre Mir y 18 sobre Maverick Viñales, que solo pudo ser noveno en el Circuit de Barcelona-Catalunya después de una mala salida.

Mientras, el balear Joan Mir se subió por tercera vez consecutiva al podio y lideró el doblete de las Suzuki, después de que Rins remontarse de la decimotercera plaza de salida a la tercera.

Todo saltó por los aires ya en la primera vuelta en Montmeló. Mientras Morbidelli defendía su pole del sábado por delante de Miller y Valentino Rossi y Quartararo caía a la cuarta plaza, el francés Johann Zarco (Ducati) se fue al suelo en la curva 2 y se llevó por delante al líder del Mundial, el italiano Andrea Dovizioso (Ducati). Con ‘Dovi’ fuera de carrera, la primera plaza de la general se ponía en juego.

Sin embargo, a Maverick Viñales (Yamaha), que inició la cita a un punto del transalpino en el campeonato, tampoco le fueron demasiado bien las cosas en el arranque, pasando de quinto a decimosexto en el primer giro. Por contra, Quartararo, igualado con el de Roses en el Mundial, sí aprovechaba la oportunidad y se ponía primero ante Rossi.

‘Il Dottore’, en cambio, no tuvo ya oportunidad de recuperar la posición de privilegio, ya que a falta de ocho vueltas sufrió una caída que le hizo abandonar, dejando a Morbidelli y a Mir en el podio provisional de la cita.

El balear no tardó en dar cuenta del italiano, y, con solo dos giros por delante, Rins hacía lo propio para culminar el doblete de España y de Suzuki en la categoría reina.

En cuanto al resto de españoles, Viñales fue noveno, Aleix Espargaró (Aprilia) terminó duodécimo, junto por delante de Àlex Márquez (Repsol Honda), Iker Lecuona (KTM) y Tito Rabat (Ducati), decimotercero, decimocuarto y decimoquinto, respectivamente. Por su parte, Pol Espargaró (KTM) se cayó y no pudo finalizar.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button