Bàsquet

Juanjo Talens: ‘És necessari que els nostres jugadors i jugadores comencin a veure que poc a poc el nostre esport s’està activant’

La Federació de Bàsquet de les Illes Balears (FBIB) ha presentat aquest dimarts dematí el Trofeu AON Illes Balears que enfrontarà a les dues referències del bàsquet a les Illes, el Palmer Alma Mediterránea Palma i Hestia Menorca i que tindrà lloc aquest dissabte dia 3 d’octubre a les 18:00 a Son Moix. 

Per aquest encontre hi haurà entrades que tindran un cost de 8 euros i la recaptació anirà íntegrament a la Fundació FEBIB 1935. A més, els menors de 6 anys hi podran accedir de forma gratuïta, no obstant, també se’ls hi haurà d’adquirir una entrada a cost 0€. Es poden comprar les entrades clicant aquí.

El president de la Federació Juanjo Talens comenta que ‘des de la Federació volem enviar un missatge positiu i a la vegada de màxima prudència perquè serà el primer partit que organitzem després de la pandèmia on l’aforament permès, segons la normativa, és de 958 persones’.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palma i president de l’IME, Francisco Ducrós, assegura que ‘teníem ganes que es pogués disputar el partit entre el Palmer Alma Mediterránea Palma i l’Hestia Menorca al Trofeu AON Illes Balears a Son Moix que, per a nosaltres, és la principal instal·lació esportiva que tenim a la nostra ciutat. Volia agrair a la Federació l’esforç per organitzar aquest torneig en unes circumstàncies que són molt complicades i en què tots hem de fer un esforç i saber adaptar-nos a les exigències del moment. M’uneixo a aquest missatge de prudència i de treballar de manera assossegada per intentar sortir d’aquesta situació d’una manera progressiva i aconseguir que la pràctica esportiva torni a la normalitat el més ràpid possible però, d’una manera segura i responsable’.

Ducrós destaca també que ‘és uns dels partits icònics de la nostra Comunitat Autònoma entre el Palmer Alma Mediterránea Palma i l’Hestia Menorca i el gaudirem tots aquest dissabte. Desitjo sort als clubs i també a la Federació per aquesta temporada que s’inicia en unes condicions diferents i estic segur que tots estaran a l’altura’.

El president del CB Imprenta Bahía San Agustín Guillem Boscana també ha dit unes paraules: ‘Vull donar les gràcies a Federació per aquesta empenta que ha fet pel bàsquet en moments de grans dificultats. Amb el pas que vàrem donar l’any passat de retornar el Trofeu quan feia 5 o 6 anys que no es feia, crec que mereixia la pena fer aquest esforç. Esperem que la gent gaudeixi perquè la gent té ganes de veure bàsquet i nosaltres tenim ganes de veure gent a les grades‘. 

El president de l’Hestia Menorca, Oriol Segura comenta que ‘en primer lloc volia agrair a la Federació l’oportunitat i les facilitats que han posat per poder disputar aquest torneig. La realitat de les illes ens separa en molts de moments i aquest torneig ens junta. Nosaltres, a vegades, ens sentim com a germans petits i esdeveniments com aquests ens fan sentir més a prop de la resta de clubs i illes. Tenim molta il·lusió de tornar a disputar aquest torneig. Pensem que és una mostra que donem a la població de certa normalitat i s’han de fer bé les coses. Vindrem a donar el màxim de nosaltres per a poder doblegar a l’equip mallorquí’.

Talens ha respost que Hestia Menorca no és cap germà petit sinó que ‘és una referent del bàsquet a les Illes Balears. Teniu la història de ser l’únic equip que ha participat a competicions ACB i quan viatgem a Menorca sabem que sou referència en molts d’aspectes i el torneig Illes Balears també viatjarà a Menorca tan prest com es pugui’.

Pel que fa a la situació actual, Segura comenta que ‘la situació no ajuda gens a la normalitat però, farem tots els esforços possibles i des de l’organització de l’esdeveniment s’ha hagut de doblar la feina i l’organització. Pensem que és un exemple de cara la societat i demostrem que en coratge i il·lusió puguem fer que la gent gaudeixi d’un acte que fa uns mesos era impensable. Fent aquesta passa podem fer que tots els al·lots i al·lotes entenguin i vegin que, d’alguna manera, poden tornar a practicar un esport i a jugar, una part imprescindible de la formació de la nostra població’.

Boscana ha afegit que ‘és d’agrair que hi hagi una institució com la Federació que doni un cop de mà en l’organització de partits amistosos i de tornejos. En el nostre cas, pot ser fins i tot que sigui el nostre últim partit abans de començar la competició perquè s’està complicant de manera important poder disputar els altres encontres previstos’

‘La Federació està molt agraïda en els dos clubs tant a l’Hestia Menorca com al Palmer Alma Mediterránea Palma. En el moment que estem vivint, el missatge que podem enviar d’activació del nostre esport, és necessari que els nostres jugadors i jugadores i aquells que s’inicien, comencin a veure que poc a poc el nostre esport s’està activant. Fa quasi set mesos que la Federació no organitzava cap esdeveniment i la FBIB també ha d’agrair la participació dels clubs. No només és un partit de pretemporada, és un Trofeu Illes Balears però a més, és un Trofeu Illes Balears molt especial després de tant de temps d’inactivitat’, remarca el president de la FBIB.

Respecte a les mesures de seguretat, el president ha explicat les normes: ‘Seguim estrictament el protocol respecte al que estableix actualment la normativa. S’ha demanat una autorització al Govern per a la disputa d’aquest partit, s’ha demanat a l’IME aquest pronunciament i hem fixat també l’aforament màxim. A més, seguim les tres normes que ja coneixem: obligatori l’ús de la mascareta en tot moment, mantenir la distància de seguretat i no es podrà ni beure ni menjar dins el recinte. Més enllà d’aquestes pautes, la Federació compta amb un protocol per als partits de pretemporada que també incrementarà aquestes mesures. Hi haurà entrades i sortides escalonades, es prendrà la temperatura, hi haurà fluxos de circuit de persones dins el recinte i una ocupació segmentada per mantenir la distància de seguretat. Les entrades dels més petits no tindran costs i podran estar asseguts devora la persona en la que convisqui’.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button