Motor

Joan Mir finalitza el primer dia del GP de Terol 5è

El japonès Takaaki Nakagami (Honda RC 213 V) s’ha convertit en líder per sorpresa de la primera jornada d’entrenaments lliures per al Gran Premi de Terol de MotoGP al circuit Motorland d’Alcanyís, per davant de l’espanyol Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1 ) i del britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V).

L’espanyol Alex Márquez (Repsol Honda RC 213 V), que havia estat el més ràpid en la sessió matinal, va ser un dels pocs pilots que no va millorar el seu primer temps i es va haver de conformar amb la sisena posició, superat també pel francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) i l’espanyol Joan Mir (Suzuki GSX RR).

L’italià Franco Morbidelli (Yamaha YZR M 1) va ser el primer líder en la segona sessió, encara que el seu registre estava encara molt lluny dels temps del matí i tot just va durar uns instants al capdavant de la taula, superat tant per Alex Rins (Suzuki GSX RR), vencedor el cap de setmana al circuit de Motorland Alcanyís, i el company d’equip i anterior líder del mundial, el francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1).

El japonès Takaaki Nakagami (Honda RC 213 V) va ser el primer a acostar-se als temps del matí, quan l’espanyol Alex Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va rodar en 1:48.184, mentre que el nipó es va quedar en 1:48.354 , tot i que encara amb més de mitja hora d’entrenament efectiu per davant.

No va ser fins als minuts finals quan el propi Nakagami va marcar una nova volta ràpida d’1:47.931, que ja era el registre més ràpid de tota la jornada, amb un Alex Márquez que no va estar entre els millors de la segona tanda fins al minut final, quan va registrar el vuitè millor temps, encara a unes dues dècimes del seu millor temps personal.

I encara hi va haver més, ja que el pilot japonès va encadenar una nova volta ràpida gairebé consecutiva al rodar en 1: 47.782, millor temps absolut, just per davant d’un altre pilot d’Honda, el britànic Cal Crutchlow, que per ara no té lloc en cap escuderia per a la temporada que ve, a què en la seva última volta va superar l’espanyol Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1).

Nakagami, Viñales i Crutchlow van protagonitzar els registres més ràpids del dia, relegant a la quarta plaça a qui havia estat el dominador de la matinal, el pilot de Repsol Honda, que va a la fi de la sessió va tenir un petit contratemps a la recta de meta amb el francès Johann Zarco (Ducati Desmosedici GP19), que va tallar “gas” abans d’hora i l’espanyol se les va veure i va desitjar per esquivar-lo, una actitud que després li va recriminar al gal.


I no va ser l’únic contratemps d’Alex Márquez doncs ja amb el temps complert i en la volta d’entrada a tallers passar de la quarta a la sisena posició, superat per Quartararo i Mir, encara que dins de la segona classificació directa, com també Alex Rins (Suzuki GSX RR), el vencedor del cap de setmana, Iker Lecuona (KTM RC 16), Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP) i el seu germà Pol Espargaró (KTM RC 16), en tant que es van quedar fora els pilots oficials de Ducati.

Ni Danilo Petrucci ni Andrea Dovizioso van aconseguir passar el tall amb els seus Desmosedici GP20, obligats a millorar demà, sobretot el segon, si no es vol veure eliminat definitivament de la lluita pel títol mundial de 2020. EFE

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button