Automobilisme

Formentor s’estrena en el Campionat de Muntanya d’Automobilisme

Serà el primer cop en disputar-se en aquest enclavament

Així ho va comunicar ahir l’equip amateur Escuderia Costa Nord, assegurant que, si la situació sanitària no impedeix la seva celebració, el proper 23 de gener de 2021 tendrà lloc el Campionat de Muntanya de la Federació d’automobilisme de les Illes Balears.

El lloc escollit per a dur a terme aquest esdeveniment és, ni més ni menys, que la pujada a Formentor cap a la Creueta, dues mànigues d’entrenament i tres de carrera en un traçat de 3,5km i 5,9% de desnivell.

Des de l’organització de la carrera, han explicat que començaria el divendres 22 al Club Nàutic, per tal de comprovar que els cotxes participants compten amb totes les condicions i ja el dissabte començaria la pujada. A les 8 del matí es tancaria la carretera i a les 9 donarien inici a la carrera, des de l’Hotel Formentor fins la Creueta. El traçat de la carretera no seria l’habitual ja que s’inclouran 3 obstacles per tal de reduir la velocitat en els punts de més risc.

Cal destacar que, tot i que encara és prest per assegurar-ho, al ser el primer cop que tendrà lloc aquesta carrera en aquest enclavament, des de l’organització creuen que tendrà una gran acollida, a part que serà la primera de l’any 2021.

Feia molt de temps que pensaven en aquesta pujada però l’any passat va ser impossible, per falta de disponibilitat de dates i per mor del confinament. La data prevista que es té ara és la primera disponible en el calendari automobilístic.

Per tal de desenvolupar la pujada amb total seguretat sanitària, s’aplicarà el protocol anti Covid que segueix la Federació: ús de mascareta, distància de seguretat d’1 metre entre cotxes a la zona d’assistència i limitació d’aforament.


Así lo comunicó ayer el equipo amateur Escuderia Costa Nord, asegurando que, si la situación sanitaria lo permite, el próximo 23 de enero de 2021 se celebrará el Campeonato de Montaña de la Federación Automobilística de las Islas Baleares.

El lugar escogido para llevar a cabo este evento es, ni más ni menos, que la subida a Formentor hacia la Creueta, dos mangas de entrenamiento y tres de carrera en un trazado de 3,5km i 5,9% de desnivel.

Des de la organización de la carrera han explicado que comenzaría el viernes 22 en el Club Náutico del Puerto de Pollença, donde se revisaría que todos los coches participantes cumplan las condiciones y ya el sábado empezaría la carrera. A las 8 de la mañana se cerrará la carretera y a las 9 dará inicio la competición des del parking del Hotel Formentor hacia la Creueta. El trazado se modificará, añadiendo obstáculos que hagan reducir la velocidad en los tramos más delicados.

Cabe destacar que, aunque es pronto para asegurarlo, se prevé que tenga una gran acogida entre la participación, ya que es la primera vez que se celebra en este lugar y sería la primera carrera del 2021.

Hacía mucho tiempo que se quería celebrar esta competición, pero la falta de fechas disponibles y el confinamiento, impidió que se celebrara este año 2020. La fecha prevista ahora es la primera disponible en el calendario.

Con tal de desarrollar la subida con total seguridad, se seguirá el protocolo anti Covid que aplica la Federación: uso de mascarilla, distancia de seguridad de 1 metro entre coches en la zona de asistencia y limitación del aforo.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button