BàsquetLliga Masculina Balear

La Lliga Balear Masculina obri el teló

Aquest cap de setmana va arrancar la Lliga Balear Masculina que, un altre any més, donarà una plaça d’ascens directe a la Lliga EBA. Enguany participen un total de 22 equips que han estat dividits en dos grups. El primer de cadascun d’ells tindrà plaça per al Trofeu Biel Hurtado mentre que els segons i tercers es creuaran a partit únic per a les dues places restants per a aquest torneig, que serveix de fase final per l’ascens.

GRUP A

Fitxa tècnica:

Supermercats Diskont Ciutadella 82: 26/20/17/19
Comes (1), Gornes (4), Moll (12), Casasnovas (2), Vasiliauskas (19) –cinc inicial- A.Coll (6), Martín (6), F.Coll (3), Cánovas (2), Soriano (4), Aleixandre (8) i Muñoz (15)

Viatges Magón – CD Alcàzar 87: 23/14/21/29
Coll (23), Pons (6), Petrus (3), Cepeda (18), Villalonga (6) –cinc inicial- Sánchez (11), Botella (11), Herrera (7), Sola i Santaeugenia (2)

Àrbitres: Octavio Saura i Joan Gomila. Van eliminar al local Joan Casasnovas i als visitants Marc Botella, Adrià Pons i Joan Villalonga
Anotadors de taula: Mar Galán i Arturo Sans
Pavelló: Pavelló Municipal de Ciutadella

L’Alcázar es porto la victòria del vibrant partit disputat a Menorca el dissabte. Els de José Luis Alonso no van perdre la calma i van saber remuntar el partit en la segona part. Els ciutadellencs es van mostrar molt encertats en la primera meitat i es van anar al descans amb nou punts d’avantatge però després del descans tots dos equips es van intercanviar els papers perquè finalment fossin els de Maó els qui sumessin el triomf per 82-87.

CB Boscos – Innova Menorca 59: 9/14/18/18
Taltavull (9), Campins (4), Massanet (11), G.Moll (8), Pons (13) –cinc inicial- Sans (1), Mesquida, Anglada (2), Triay (5), J.Moll i P.Moll (6)

Ciutat d’Inca 90: 22/20/25/23
Miralles (11), Parets (4), Jurado (9), Morro (15), Serra (18) –cinc inicial- Rieró, Soler (17), Bauzà, Torres, Coll (8) i Pons (8)

Àrbitres: Joan Gomila i Antonio Ruiz. Van eliminar al local Manuel Sans i al visitant Martí Coll
Anotadors de taula: Sara Begur i Mar Galán
Pavelló: Pavelló de Calós

Partit que va dominar des del principi el Ciutat d’Inca en el seu desplaçament a Menorca. Els d’Héctor Abelaira es van mostrar molt regulars per a emportar-se el primer triomf davant un Boscos que va ser de menys a mes.

Jovent Coinga 73: 21/15/12/ 25
Vidal (3), Pons (14), R.Sáiz (10), Higuero (6), Fortuny (17) –cinc inicial- Sans, Pons (14), M.Sáiz (7), Sintes (17), Martínez, Morillas (3) i Pérez.

CCE Sant Lluis 64: 16/19/16/13
Tudurí (3), Cardona, De Busts (9), Payeras (7), García (8) –cinc inicial- Martí (4), X.Olivé (9), Jover, Seguí (10), Oliva, Sintes i B.Olivé (14)

Àrbitres: Antonio Pallicer i Sergi Jover. Van eliminar al local Sebastián Pons i al visitant Ignasi Tudurí
Anotadors de taula: Arturo Sans i Laura Pallicer
Pavelló: Poliesportiu Municipal d’Alaior

Partit molt igualat entre els dos conjunts menorquins i que es va decidir en l’últim quart. En la primera meitat sempre va ser per davant el Sant Lluis però per diferències mínimes. En el tercer quart li va donar la volta a la situació l’equip d’Alaior encara que no va poder certificar el triomf en l’últim assalt. Així, el Jovent Coinga suma el primer triomf de la temporada.

CTEIB 40: 8/10/9/13
Yin Chen (9), Val (2), Casado (6), Alzamora, Pérez –cinc inicial- Enabulele, Sastre (6), Adrover (5), González (7), Mas (3) i Terrassa (2).

Esporles BC 86: 23/23/20/20
Cañellas (1), Socías (7), Jerez (4), Fiol (16), Parreño (10) – cinc inicial- Diop (8), Caldentey (5), Gálvez (13), Bauzà (10) i Oliver (12)

Àrbitres: Miguel Hurtado i Vicenç Mas. Sense eliminats
Anotadors de taula: Leonardo Pou i Javier Cervero
Pavelló: Pavelló Biel Hurtado

El defensor del títol va complir en la seva estrena en la pista del Centre de Tecnificació. L’equip que dirigeix Eloy Dotze va marcar el ritme des del salt inicial i va sumar el seu primer triomf amb solvència.

GRUP B

Sa Real – Penya Independent 63: 16/8/27/12
De l’Óssa (8), Rosa (16), Castillo (23), Julián (4), Torres (2) –cinc inicial- Arab (4), Serra, Ortega (6) i García

Cide Mes Guait SL 67: 17/15/22/13
Fernández (5), Díaz, Moyá (9), M.Sánchez (2), Pascual (3) –cinc inicial- Ruiz (5), Quaresma (16), Palmer (2), L.Sánchez (11), Vives (14) i Acker

Àrbitres: Fermín Costa i Francisco Tur. Van eliminar al visitant Aaron Moyá
Anotadores de taula: María Guerra i Javier Amez
Pavelló: Pavelló Joan Pau III

El Cide Mes Guait SL va tornar del seu desplaçament a Eivissa amb la primera victòria gràcies al treball realitzat durant els quaranta minuts. Després d’un primer període sense dominador clar els vermells van prendre la davantera per a comandar el marcador en tot moment. Només en el final del tercer quart i principi de l’últim els d’Ángel Pascual van semblar poder donar la volta a la situació però l’equip mallorquí va aguantar el componiment i va tancar la victòria.

La Salle Palma Transfer Class 67: 18/20/12/17
Artigues (14), Sanz (9), Company (12), Herrera (8), Xai (3) –cinc inicial- Crespo (3), Pizà (3), Mejías (4), Boukerdenna (4), Campos (2), Melgar i Matemalas (5)

Club Bàsquet Muro 70: 17/16/19/18
Pons (14), Ferrer (4), Arbona (10), Moranta (8), Gamundí (13) –cinc inicial- Jaume, Vadell (2), Pons, Moragues (13), Figuerola (6) i Sastre

Àrbitres: Juan Antonio Morales i Macià Pujol. Van eliminar al local Djael Boukerdenna
Anotadors de taula: Daniel Escolar i Susana Gallego
Pavelló: Ugui Sorra

Partit no apte per a cardíacs en el Ugui Sorra. Amb constants intercanvis de marcadors i diferències mai superiors als set punts, el Muro arribaria als minuts finals amb un lleuger avantatge que sabria administrar bé per a aconseguir, no sense sofriment, la primera victòria de l’any ja en la primera jornada.

Grup Udemax Molinar 71: 15/21/14/21
Rozalén (1), Chama (7), Montes (18), Luis (8), Moll (6) – cinc inicial- Sbert, Martí (21), Scazziota (1), Martín (5) i Conde (4).

Sant Antoni Eivissa Feeling 76: 17/22/20/17
Gómez (20), Lozano (8), Guasch (12), Carmona i Gaye (2) –cinc inicial- Sureda (6), Miode (1), Campillo (7), Nicole (15) i Roig (5)

Àrbitres: Carlos Horrach i Ramón Sancho. Van eliminar als locals Lucas Montes, Xavier Luis i José Conde; i al visitant Babacar Gaye
Anotadors de taula: Damià Escales i Laura Reus
Pavelló: Pavelló Josep Amengual

Victoria amb sofriment del filial del Sant Antoni Eivissa Feeling a la seva visita a la pista el Molinar. Els eivissencs van haver de barallar fins al final per a superar a un rival que va ser sempre per darrere excepte en un impás del segon període en què van prendre la davantera. Sergio Gómez, Serg Nicole i els triples de Carlos Guasch van resoldre el partit per al Sant Antoni.

Agora Portals 92: 27/23/15/27
V.Vaquer (6), García (1), Runza (4), Anton (20), Balle (14) –cinc inicial- Serrano, Gual, Vicente (11), Corbalán (9), Hervas (11), D.Vaquer (14) i Obrador (2)

Livingdreams Santa Maria 51: 17/10/13/11
Bover (3), Tomás (5), Andreu (3), Ramírez (8), Moreno (10) –cinc inicial- Mir (3), Vallés (3), Romero (6), Mas (5), Vic i Crespí (5)

Àrbitres: Adrián Sieiro i Sergi Pasqual. Sense eliminats
Anotadors de taula: Caterina Chacopino i Beatriz Herrera
Pavelló: Pabellon del Col·legi Agora Portals

Partit dominat de principi a fi per l’equip de Portals. Els de Miguel Ángel Leo van aprofitar ja el primer quart per a marcar diferències i poder tenir un partit tranquil en la seva estrena en la competició.

Fitxa tècnica

Iforavila – Ladrillerías Mallorquines 50: 22/10/5/14
Parra (9), Delaplace (1), P.Sagrera (7), Mezoire (2), A.Sagrera (11) –cinc inicial- Pocoví, Llobera (3), Morellá (9) i Rodríguez (4)

Sant Josep 42: 16/11/4/11
Llabrés (6), Hidalgo, Poulastrou (5), Oliver (2) , Aguado (6) –cinc inicial- Serra (5), Uribe (5), Sans (5) i Simonet (8)

Àrbitres: Martí Seguí i Ramón Sancho. Van eliminar al local Hamza Mezoire; i als visitants Maxi Poulastrou i Xavier Aguado
Anotadores de taula: Guardiola Bonnín i Damià Escales
Pavelló: Pavelló Guillem Timoner

Traballat triomf de l’equip de Felanitx que va aprofitar el seu gran inici de partit per a dominar el marcador en tot moment. No obstant això, el conjunt palmesà no va baixar els braços en cap moment i es va mantenir a prop en l’electrònic en tot moment i obligant als de Jaume Maimó a treballar fins al final per a emportar-se aquesta primera victòria.

El grup el completa un Bàsquet Calvià que va tenir jornada de descans i que, per tant, no debutarà en competició fins al pròxim diumenge.