Automobilisme

Retorn emocionant de la Pujada al Puigamjor

Una nova edició de la Pujada al Puigmajor ha tengut lloc aquest cap de setmana. Un cita que ha tornat a ser la reina del calendari amb una inscripció de luxe amb 106 equips repartits en les diferents categories.


En la categoria de muntanya el pilot local i vigent líder de la provisional, Miguel Ángel Campins, ha començat fort amb un Silver Car EF10 llogadt per a l’ocasió i ha marcat els millors registres. En la cara oposada ha estat Jaime Carbonell que ha abandonat amb problemes de motor, i Pedro Mayol que també tenia problemes mecànics.

Així doncs s’ha presentat molt més oberta la lluita per les següents posicions de podi i a ella aspiraven Juan S. Pons (Norma), Víctor Pardeiro (Bango BRC), Ángela Vilariño (Nova NP03) i tot el batalló de CM amb Fancesc Munné i Pedro Crespí al capdavant. En els turismes José A. López-Fombona era el clar dominador amb el Lamborghini, controlant a Kike Perelló (Porsche 11 GT3) i Blas Pons (Hyundai TCR).


El diumenge al matí en la darrera manega d’entrenaments, Pedro Mayol es podia reenganxar a la carrera i se situava a esquena de Miguel A. Campins. En les manages de carrera l’escratx era de nou per a Miguel A. Campins que d’aquesta manera obtenia la victòria definitiva i uns punts que li permeten seguir al capdavant de la classificació provisional.

Retallant l’avantatge inicial Pedro Mayol ha pujat al segon calaix del podi després de superar els incidents mecànics del dia anterior. Molt disputat ha estat el tercer calaix del podi. Si en la primera part de la carrera era per a Ángela Vilariño en l’última ascensió Juan S. Pons atacava i aconseguia superar-la acabant tercer i quarta respectivament.

El català Francesc Munné, cinquè escratx, ha encapçalat el nodrit grup de CM seguit de Pedro Crespí, Daniel Lozano i Jeroni Perelló. Entre els Car Cross s’ha imposat Marc Salamanca, mentre que entre els turismes s’ha confirmat la supremacia de López-Fombona. Per contra la lluita per les següents places va ser èpica i Blas Pons imposava la seva Hyundai a Kike Perelló per tan sols cinc centèsimes de segon.


En el tram cronometrat hi ha hagut una nodrida participació també amb color local amb el domini de José M. Martínez-Sergi Castañer (Seat Lleó Proto) per davant del líder Nadal Galiana-Lorenzo Ferragut (Ford Escort WRC), intercalant-se entre tots dos Sebastián Galmés-Miquel Perelló (Renault Clio Williams).


En la darrera manega d’entrenaments han botat les alarmes quan Galiana-Ferragut no podien concloure la manega per problemes mecànics mentre que els favorits José M. Martínez-Sergi Castañer han abandonat després d’una lleugera sortida de carretera.


En les manegues de carrera es produïen importants canvis i el millor crono ha passat a ser per als sollerics Alberto Frau-Monty Berrow (Mini Rallye) que s’han anotat així una victòria inesperada. Tomeu Rosselló-Marga Terrasa (Ford Sierra Cosworth) atacaven i han fet amb la segona posició amb unes dècimes d’avantatge sobre l’imponent Ferrari F430 de Lorenzo Fluxá-Rubén Ramis, relegant a Sebastián Galmés-Jaume Mumar a la quarta posició per davant de Nadal Galiana-Lorenzo Ferragut que només ha pogut ser cinquens encara que per davant de Toni Pizá-Conxa Cloquell els seus rivals directes en el campionat.


Amb deu equips en competició després dels primers trams Juan Verger-Javier Sastre (Simca 1000) s’han col·locat al capdavant, encara que seguits molt de prop per Lorenzo Salom-Biel Gual (Triumph TR7) i Toni Barceló-Juan Verger (BMW 2002) que apareixien empatats en la segona posició.


En la tercera pujada l’equip del BMW ha passat a ser segon en avançar al Triumph encara que han seguit tots dos molt prop del líder Juan Verger-Javier Sastre. Aquestes posicions s’han mantengut fins que l’equip del Triumph que s’ha enfonsat en la classificació passant a ser tercers Juan Muntaner-Lucas Muntaner (Renault R8) i quarts André Nelles-Marc Pritchard (Porsche 911).


En quant a Regularitat Súper Sport el MG Mitjet de Francisco Mayol s’ha mantengut com a líder controlant a Bernat Company (VW Golf) i Bernat Vaquer (Renault GT Turbo). Finalment en Drifting amb només tres equips, la victòria final ha estat per a Sergi Sastre (BMW 325), sent segon Frazer Robert (BMW 335) i tercer Adrián Carbonell (BMW 323).

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button