Automobilisme

Gran estrena de la 1ª 550 Challenge

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera edició de la 550 Challenge, una prova no puntuable que ha comptat amb una inscripció de tan sols 24 equips. Dotze a la categoria de Regularitat i els altres dotze de Competició, dels quals finalment no han pres la sortida Kris Rosenberger (Subaru Impreza WRC), Miguel Blascos (Fiat Un Turbo) o David García-Guillem Cuart (Porsche 911 GT3).


La cita va començar dijous 7 d’octubre a la tarda i des de l’inici els britànics Seb Pérez-Gary McElhinney s’han mostrat com l’equip a batre als comandaments del seu Ford Festa Ral·li 2. Després d’ells se situaven els locals José Martorell-Tomeu Fluxá no obstant això un problema de frens els feia perdre posicions cedint la segona plaça a Toni Pizá-Teresa Pizá (Mitsubishi Evo 5) i la tercera a Arianna Corallo-Fabio Cadore (Ford Festa R5).

En la primera jornada es produïa l’abandó de Lorenzo Fluxá-Rubén Ramis amb el Peugeot 306 Maxi ex-Delecour per sortida de carretera. En la segona jornada, divendres 8 d’octubre, va continuar el domini de Seb Pérez-Gary McElhinney que continuaven incrementant el seu avantatge. José Martorell-Tomeu Fluxá atacaven i remuntaven posició col·locant-se de nou segons a esquena del Festa.

Toni Pizá-Teresa Pizá passaven a ser tercers mentre que Arianna Corallo-Fabio Cadore tenien problemes i finalitzaven l’etapa sisens sent superats per Bruno i Simón Staub (Ferrari 308 GTB) i Jonathan Gale-James Wittaker (Vauxhall Firenza). Després dels abandons de Fernando Dameto (Seat 1430) i Bertrand Hartman (Lancia Integrale) tan sols quedaven sis equips en carrera.


La tercera i darrera etapa, disputada avui, dissabte 9 d’octubre, ha estat un tràmit senzill amb el domini de Pérez-McElhinney que no han cedit ni un sol tram obtenint una contundent victòria. Les següents posicions del podi tampoc han sofert canvis amb José Martorell-Tomeu Fluxá i Toni Pizá-Teresa Pizá acabant segons i tercers respectivament. Quarts eren els germans Staub amb l’imponent Ferrari, mentre que Corallo-Cadore no podien remuntar posicions i eren cinquens.


REGULARITAT
La Categoria Regularitat Alta va tenir color local i va estar marcada per Tomy Castañer-Toni Duran que van dominar des del principi amb el seu Porsche 911. A una certa distància la segona posició era per al Mini Morris de Pedro Valls-Juana Mª. Font que podien controlar a Andre Nelles-Marc Pritchard (Porsche 911).


Quant a Regularitat Baixa Helen Pitt-Charles Nutter (Rover MG) finalitzen la segona etapa com a líders per davant d’Eric Woogler-Richard Mauran (MG MGA). Tan sols set equips arribaven a la tercera i última etapa amb Tommy Castañer-Toni Durán, que han demostrat un gran control del seu Porsche 911 2.4 S Targa i s’han emportat la victòria en la classe ‘Mitjana Alta’ després de cedir únicament un parell de trams durant tota la prova i no abandonar en cap moment el lideratge de la classificació.

El triomf en la modalitat ‘Mitjana Baixa’ ha estat per a Pitt-Nutter, l’equip britànic que ha guanyat dos dels vuit trams del dia, i que ha sabut administrar l’avantatge obtingut en les jornades anteriors amb la seva Rover MG MGF davant el continu atac dels també equips britànics, Owles-Ross (Triumph TR6) i Woolger-Mauran (MG MGA), segons i tercers respectivament.


CLASSIFICACIÓ COMPETICIÓ

  1. Seb Perez-Gary McElhinney (Ford Festa Ral·li 2), 1.57:05.0.
  2. Jose Martorell-Tomeu Fluxa (Ford Sierra Cosworth), 2.03:12.4. +6.07.4
  3. Antonio Piza-Teresa Piza (Mitsubishi Lancer EVO V), 2.03:30.8. +6.25.8
  4. Bruno Staub-Simon Staub (Ferrari 308 GTB Gr.4), 2.09:40.8. +12.35.8
  5. Arianna Corallo-Fabio Cadore (Ford Festa R5 EVO 2), 2.13:32.1. +16.27.1

CLASSIFICACIÓ REGULARITAT ALTA

1. Helen Pitt-Charles Nutter (Rover MG MGF), 4578,6. ptos. 
2. Peter Owles-Fergus Ross (Triumph TR6), 5034,4 
3. Eric Woolger-Richard Mauran (MG MGA Roadster), 5284,0

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button