Padel

Les jugadores de pàdel es retiren del Campionat d’Espanya per discriminació

Ni una sola jugadora professional de pàdel participa en el Campionat d’Espanya que se celebra a Madrid (del 24 al 31 d’octubre). S’han plantat en sentir-se discriminades per l’organització de l’esdeveniment. “Ens assabentem que a alguns jugadors masculins els anaven a pagar pel mer fet de participar. Ens va indignar, perquè se suposa que el Campionat d’Espanya és l’únic on juguem amb condicions igualitàries respecte als nois”, explica a NIUS Patty Llaguno, una de les esportistes que s’ha retirat del torneig, i portaveu de l’Associació de Jugadores Professionals de Pàdel. “El fet ens va semblar molt greu, i decidim no jugar”, recalca.

Des que es conegués la notícia no han deixat de succeir-se reaccions i esdeveniments. L’últim, la dimissió de Pedro San Román, responsable de Urban Event, l’entitat organitzadora del Campionat Nacional. “Assumeixo la responsabilitat en l’error organitzatiu que hem comès vulnerant el criteri de paritat en el repartiment de premis econòmics”, deia en un comunicat. “Sembla que també ha anat a disculpar-se en persona al torneig, que va començar aquest diumenge. M’imagino que no és una cosa de la qual estar orgullós”, postil·la Llaguno.
El quadre femení ha quedat gairebé desert. “De les 58 parelles femenines que hi havia inscrites, només queden 13, i la majoria perquè no s’han assabentat del succeït, ja que no estan dins del circuit professional”, afegeix Lucía Sainz, una altra de les jugadores que s’ha plantat. També s’han negat a jugar la Gemma Triay, número un del mòn, Alejandra Salazar, parella de Triay, Delfi Brea o Núria Rodírguez que al costat de Llaguno i Sainz, formen part de l’elit del pàdel femení espanyol, totes estan dins del top 10 del World Pàdel Tour, el circuit on competeixen les millors palistes del moment.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button