Motor

Joan Mir, retorna al podi

El pilot italià Francesco Bagnaia s’ha fet amb una victòria còmoda en el Gran Premi d’Algarve, penúltima cita del Mundial, per a donar el títol del Constructors a Ducati, per davant del mallorquí Joan Mir, que ha fet segon.

Bagnaia tamb’e s’ha assegurat el subcampionat del món a Portimão, dues setmanes després del títol de Fabio Quartararo en el GP Emília-Romanya. La cita portuguesa no ha tengut emoció al capdavant: l’italià ha marxat des de la pole i va fer lloc fins a una victòria sense oposició.

El de Ducati es va rescabalar de la seva caiguda a Misano i va mantenir lluny a un Mir que no va tenir opció d’atacar el cap. El campió del món l’any passat va poder almenys pujar-se al podi per a començar a donar la volta a una temporada complicada pensant en la pròxima. La lluita per tancar el podi va ser el més emocionant de la carrera, amb un gran Álex Márquez barallant pel seu primer podi del curs davant Jack Miller.

Una bandera vermella a dues voltes del final, per un accident entre l’espanyol Iker Lecuona i el portuguès Miguel Oliveira, va acabar amb les opcions de Márquez.

La carrera ha quedat suspesa en el moment en el qual Miller anava per davant, encara que amb el de Cervera pegat a la seva moto. Per part seva, el flamant campió del món, Quartararo, s’ha anat al terra i ha quedat sense acabar una carrera per primera vegada en aquest Mundial. L’espanyol Pol Espargaró ha acabat sisè per davant de Jorge Martín i Álex Rins.

A Moto 2 el mallorquí Augusto Fernández ha quedat nové i el títol de la categoria encara té opcions de tenir representació espanyola després de la segona posició de Raúl Fernández. Mentres a Moto 3, s’ha proclamat campió Pedro Acosta, i el representant Izan Guevara ha quedat en la onzena posició.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button