Automobilisme

Albert Frau, guanyador del Rallye Dijous Bo

L’últim dels rallyes “grans” ha tengut lloc aquest cap de setmana amb motiu del Dijous Bo, sota l’organització de la Penya Slick Cremat i amb el patrocini de l’Ajuntament d’Inca. La carrera ha estat marcada per dos fets importants; d’una banda la persistent pluja en els trams del matí que va deixar la calçada en condicions molt delicades. D’altra banda la llista d’inscrits perquè dels 56 equips inscrits a penes 36 prenien la sortida destacant les absències en els equips de cap del líder de la provisional Kris Rosenberger (Mini WRC), o Adrián del Moral (Renault Clio Sport), José Martorell (Ford Sierra Cosworth) o Lorenzo Andreu (Fiat Abarth).


La carrera ha estat marcada pel mà a mà entre David García-Rudy Hensen (Porsche 911 GT3) i Alberto Frau-Esteve Valls (Mini Rallye). L’equip del Mini ha començat atacant i marca el primer escratx però García-Hensen reaccionen i marquen els següents tres de la primera secció que finalitzava amb 17 segons d’avantatge per al Porsche. A mig minut Sebastià Galmés-Miquel Perelló (Renault Clio Williams) eren tercers controlant a Miguel Socias-Pablo Sánchez (Peugeot 208 Ral·li 4) i Miquel Marquet-Jorge López (Peugeot 205 R.).


En la segona secció amb els trams de Sant Miquel-Son Catiu i Sa Pobla-Són Fuster de nou ataquen Alberto Frau-Esteve Valls marcant tres escratx per un de David García-Rudy Hensen. Això dona el lideratge provisional a l’equip del Mini per només dos segons sobre el Porsche en un final de ral·li d’infart amb dues passades al súper tram de Puigmajor-Caimari i els seus 31,1 quilòmetres.

Per darrere no es produïen canvis amb les següents posicions per a Galmés-Perelló, Sòcies-Sánchez i Marquet-López. Óscar Fernández-José J. Gálvez (Renault Clio Sport) passaven a ser sisens després de l’abandó de Fco. Javier Marí-José Mª. Albal (Renault Clio Sport) per sortida de carretera. De la mateixa manera també causaven baixa entre altres Xisco Molina-Marc Fons (trencament de motor) o Toni Munar-Toni Jofre (sortida de carretera).


En la primera passada per Puigmajor-Caimari queda gairebé sentenciada la carrera quan Alberto Frau-Esteve Valls li endossen 25 segons a David García-Rudy Hensen que tenen un lleuger contratemps. L’últim tram seria de pur tràmit i un nou escratx atorga la victòria final a Alberto Frau-Esteve Valls.

A poc més de mig minut la segona plaça és per a David García-Rudy Hensen mentre que el tercer calaix del podi es confirma per a Sebastià Galmés-Miquel Perelló que controla sense problemes a Miguel Socias-Pablo Sánchez. Cinquè escratx per a Óscar Fernández-José J. Gálvez, mentre que a continuació se situa Toni Novo-Bartomeu Florit (Citroen Saxo) que al costat de Raúl Moreno-Guillermo Cuart (Peugeot 208 Ral·li 4) ascendeixen posicions en l’últim tram en avançar a Josep X. Serra-Juan Serra (Peugeot 205) i Javier Ferrer-Josep V. Torres (Citroen Saxo) respectivament.


En Regularitat Sport tan sols prenien la sortida cinc dels deu equips inscrits. Federico Rodríguez-Biel Gual (Ford Sierra Cosworth) començaven amb problemes i perdien tota opció al podi. Des de l’inici els germans Carbonell van prendre el comandament amb el seu VW Golf GTI mentre que es produïa un bonic faci mal per la segona plaça entre Pere Barrer-Bernat Frau (Opel Kadett GTE) i Joan B. Vidal-Joan C. Vidal (Peugeot 205 GTX) que es van mantenir en aquest ordre en la primera i segona secció.

No obstant això en la tercera les coses van canviar quan l’equip del Kadett “punxa” en la primera passada per Puigmajor-Caimari i és avançat per Juan B. Vidal-Joan C. Vidal. Però no acaben aquí els problemes per a Escombrar-Frau ja que en l’últim tram perden una altra posició en ser avançats també pels eivissencs David Montero-Verónic Montero (Renault GT Turbo).

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button