AtletismeTrail

I Trail del Nord – Mari Allés i Joan Florit inaguren el podi

El vent i la borrasca Blas han donat una treva mínima que ha regalat una jornada ideal per a la pràctica del Trail Run en la qual dos noms van sobresortir per sobre de tots, el del alaiorense Joan Florit, i el de la ciutadellenca Mari Allés. Ells van vèncer no sols en la carrera, cinquena cita de la lliga, sinó també en la mateixa competició que els proclama com a nous ambaixadors de la marca Sport HG durant l’any 2022.

Cala Morell i les impressionants vistes de la cala des d’un dels aparcaments van servir de punt de partida per a la Trail del Nord, un esdeveniment que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i de la Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears. Els 48 quilòmetres del recorregut rumb a Fornells que incloïen un desviament en el Camí de Cavalls per a pujar fins a l’alt del castell de Santa Águeda es van fer especialment durs a mitjan matí quan va aparèixer la pluja. Florit, que tenia el títol en la butxaca, han cedit la pressió inicial a les cames de Javi Pons, qui va prendre el comandament marcant un gran ritme.

Els dos corredors han signat una temporada intensa, amb un calendari carregat, però no van deixar passar l’oportunitat de signar una bonica batalla en la qual es va colar també Juan Antonio Sande, tercer a travessar la línia de meta en Fornells. Florit va arribar a meta amb un temps de 4.18:38 pels 4.22:25 i 4.25:15 dels seus rivals.

En dones, Mari Allés va controlar en tot moment la carrera administrant un avantatge i ampliant-la quan podia. Tenia el títol de la lliga més a prop que mai i va protagonitzar una carrera de menys a més que li va portar fins al camp de futbol de Fornells després de 5.23:54. Li va acompanyar en el podi Tina Ameller amb un temps de 5.54:03 i Aida Lora Goñalons (5.59:07).

En els 26 quilòmetres, duel d’espases en el recorregut que unia el pàrquing de Cala Pilar amb el camp de Fornells. L’intercanvi de lideratge va beneficiar en l’estreta final a Carlos Meliá que va trencar la carrera guanyant amb una mica més d’un minut a Xavi Sintes Marqués (2.17:07 pels 2.18:17 del segon). Marc López va completar el podi masculí amb 2.21:11 per davant d’una de les millors notícies de la carrera, el retorn a la competició de l’esportista Nil Riudavets, qui es tornava a penjar un dorsal després del seu aparatós accident i acompanyat d’Oriol Barbany entrava en un excel·lent quart lloc (2.21:55). L’emoció del moment que es va viure en la meta va evidenciar el molt que està lluitant Riudavets per recuperar les sensacions.

En dones, l’experimentada corredora María Fiol va imposar la seva llei de principi a fi, sorprenent a Ana Bueno, la corredora establerta a Ferreries i guanyant el duel amb 2.39:37 pels 2.42:19 del seu rival. El tercer lloc va ser per a Lydia Yern (2.51:44).

En la distància popular de 14 quilòmetres que sortia des del pàrquing de Binimetl·là, màxima emoció i igualtat tant en masculí com en dones. Miquel Torres va demostrar de nou la seva superioritat en les distàncies curtes emportant-se el triomf per davant del seu company d’equip, Toni Florit, mentre que Tomeu Salord va ser tercer amb una mica més d’un minut de marge. Torres va ser el més ràpid en parar el crono en 59:43, seguit de Florit (1.00:10) i de Salord (1.00:56).

Per part seva, Pilar Pons es va alçar amb la victòria amb un crono d’1.14:15 per davant de Mónica Bosch, que va entrar en meta 60 segons després, i de Bea Pons, amb un temps d’1.17:02.

Amb els resultats d’aquest diumenge, el podi de la categoria gold se’l va emportar Joan Florit amb 1.500 punts, després d’haver guanyat la Trail dels Fars, la Trail del Nord i la Trail dels Barrancs, seguit de Javi Pons, que va acabar amb 1.375,9 punts, i del veterà i experimentat corredor Miquel Pons Pons, qui va aprofitar en les dues últimes proves per a avançar a Francesc Cavaller amb 1.364,1 punts pels 1.347,1 del ciutadellenc.

En dones, victòria de Mari Allés amb 1.462,3 punts després de guanyar en la Trail del Nord i la October Trail, seguida de Tina Ameller, amb 1.298,3 punts, i de Núria Coll, amb 1.254,7 punts.

En la categoria silver, Marc López ha estat el més regular amb 862,4 punts, per davant de Xavi Sintes (816,8) i de Guillem Cuesta (793), mentre que Laura Ruiz es va emportar la categoria amb 841,6 seguida d’Itziar Erlanz i Carmen Peiró, 813,3 i 748,4 respectivament.

En bronze, Tomeu Salord s’emporta la victòria amb 596 punts, pels 573,2 d’Enric Pons i els 536 de Gilberto Cardona, mentre que en dones, María González va guanyar amb 488,1 punts per davant dels 482 de Vanesa Carreras i dels 481,1 de Maria Marques.

El lliurament de trofeus va comptar amb la participació de la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa, del regidor d’Esports des Mercadal, Javier Periáñez, i del Brand manager de Sport HG, Jordi Rodríguez.

Articles relacionats

Deixa un comentari

Back to top button